Te koop

 

De laatste tijd zijn veel van onze verkooppaarden al verkocht voor ze op deze site staan. Dochter Kim is haar nieuwe bedrijf gestart en ze werkt ook via sociale media en heeft sinds 2022 haar eigen website: zie haar gegevens hieronder.


Nu is onze prachtige hengst Dalmar frá Friðarstöðum te koop.


Dalmar frá Friðarstöðum (Prijscategorie D)


Dalmar is een 9-jarige hengst met een waanzinnig karakter!
Dalmar heeft naast een waanzinnig karakter ook een prachtige bijzondere kleur: wildkleur vos. Hij heeft een prachtige dikke bos manen en geen eczeem en is zo’n klein jaar gereden door professionele ruiters: zoals Tom Buijtelaar en Maaike Burggrafer. Zijn stokmaat is 138 cm.


Hij is ongelooflijk fijn en zachtaardig in de omgang. Hij is heel prettig, beleefd en rustig. Dit maakt hem super geschikt voor heel veel verschillende ruiters.

Als jonge hengst al kon mijn moeder hem probleemloos alleen in de trailer laden.


Dalmar heeft gemiddeld temperament en een goede rem. Hij heeft een waanzinnige stap. Een hele gedragen draf met veel schwung en souplesse. En een goed gesprongen galop. Tölt is in aanzet. 

Zijn gemiddelde temperament zorgt er ook voor dat z’n tölt nog niet verder ontwikkeld is onder het zadel.


We hebben van Dalmar een aantal hele fijne nakomelingen, met super karakter en veel souplesse. Dalmar is mogelijk drager van het zilverappel gen.


Dalmar is nog hengst en zou deze winter geruind kunnen worden.


Dalmar heeft een waanzinnige afstamming en is hierdoor ook super interessant voor een ruiter die meer wedstrijdgericht wil rijden en/of jeugdruiter.De vader van Dalmar is de wereldberoemde zilverappel zwarte hengst Glymur frá Innri-Skeljabrekku (eeste premie 8,38). Al op 4-jarige leeftijd 8,34 gekeurd en finalist van de Landsmót, A Flokkur (5-gangen) met 8,48.


https://m.youtube.com/watch?v=2Xr6RmyKes4


https://m.youtube.com/watch?v=_tNelF7gd1M


De moeder van Dalmar is Fjara frá Gyðjulind. Fjara is een 4-ganger en heeft hele fijne nakomelingen gegeven, met een goed karakter en een fijn gemiddeld temperament. Met veel souplesse in het gangwerk met zowel tölt als draf als voorkeursgang. Drie van haar nakomelingen hebben in de sport meegelopen en één nakomeling is een goedgekeurde hengst. 


Afstamming:

F:  IS2001135613 - Glymur frá Innri-Skeljabrekku  8,38

M: NL1993200129 - Fjara frá Gyðjulind 

MF: DE1984106707 - Byr vom Schloß Neubronn


Prijscategorie:

B: € 2.000,- tot € 3.000,-

C: € 3.000,- tot € 4.500,-

D: € 4.500,- tot € 6.000,-

E: € 6.000,- tot € 7.500,-
Voor meer informatie over onze verkoop-paarden:

Neem contact op met Kim Pilon, via Messenger of Whatsapp: 06-46139588


Kim’s eigen website is :https://www.paardenwijsheid.nl


Als emotie- & paardencoach leert Kim jou, door gebruik te maken van de wijsheid van de paarden, jouw innerlijke wijsheid te leren kennen.


Louwke blijft zich nog steeds bezig houden met het fokken van zowel IJslandse paarden als IJslandse honden.